Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

ΜΕ..... Η ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ???



Η ερωτική πράξη είναι περισσότερο απολαυστική όταν υπάρχει συναίσθημα ή είναι πιο ερεθιστική μεταξύ αγνώστων; Εξαρτάται...

Οι περισσότεροι ψυχολόγοι και ψυχοθεραπευτές αναγνωρίζουν το παραπάνω σαν ένα δίλημμα που έχει απασχολήσει, τουλάχιστον σε θεωρητικό επίπεδο, πολλούς σύγχρονους ανθρώπους. Είναι, λοιπόν, το ευκαιριακό σεξ περισσότερο ερεθιστικό, συναρπαστικό, απολαυστικό από το σεξ μέσα στη συναισθηματική, συντροφική σχέση, ή συμβαίνει το αντίστροφο; Ποιας άποψης οι οπαδοί είναι περισσότεροι και διαθέτουν πιο πειστικά επιχειρήματα;
Από το ευκαιριακό σεξ δεν απορρέει καμία υποχρέωση και δέσμευση για το άλλο πρόσωπο. Αυτό, ασφαλώς, δεν σημαίνει απαραίτητα ότι υπάρχει πλήρης ανευθυνότητα, ωστόσο η όλη κατάσταση εστιάζεται στο «εδώ και τώρα σεξ». Σε όποιους αρέσει αυτή η πρακτική και το όποιο ρίσκο απορρέει από αυτήν απολαμβάνουν το παρόν χωρίς αναστολές και χωρίς να τους νοιάζει η γνώμη του ερωτικού τους «συνεταίρου» γι' αυτούς. Αποφεύγουν κάθε συναισθηματική εμπλοκή μιας σχέσης και είναι ελεύθεροι να συγκεντρωθούν στη σωματική και μόνο ικανοποίηση.
Από την άλλη, ο έρωτας, κατά τους ειδικούς, προκαλεί ιδιαίτερη αναστάτωση τόσο στη ζωή όσο και στον ψυχισμό των ερωτευμένων. Αρπάζουν, μάλιστα, κάθε ευκαιρία για να το δείχνουν και να βρίσκονται μαζί. Κατά την περίοδο αυτή το σεξ μπορεί να είναι πολύ απολαυστικό. Υπάρχει ακόμη κάτι από το μυστήριο του ευκαιριακού σεξ, αλλά και ένα μικρότερο ρίσκο. Εδώ, όμως, είναι παρόν και το συναίσθημα, και μάλιστα σε πολύ μεγάλες δόσεις. Πιθανώς τώρα το σεξ γίνεται τέχνη και ποίηση, πράξη εξαιρετικά επιθυμητή, ψυχικά και σωματικά.
Ωστόσο, σε 6-18 μήνες η ψυχοσωματική αναστάτωση του έρωτα παύει να υφίσταται. Όσο η σχέση ωριμάζει, ωριμάζει και το σεξ. Υπάρχει το πλεονέκτημα ότι οι δύο σύντροφοι γνωρίζονται πλέον καλά. Ο φόβος της απόρριψης αντικαθίσταται από εμπιστοσύνη και αίσθημα ασφάλειας. Αυτό για πολλούς ανθρώπους αποτελεί το εργαλείο της ελεύθερης έκφρασης και συμπεριφοράς στο σεξ. Εξάλλου, δύο άνθρωποι με ισχυρό αισθηματικό δεσμό έχουν κάθε ευκαιρία, αλλά και τη θέληση να ανανεώνουν τη σεξουαλική τους ζωή και, πιστέψτε μας, με πολλή φαντασία, ευρηματικότητα και επιτυχία.
Ευκαιριακό σεξ λοιπόν, ή σεξουαλική ευχαρίστηση με την κάλυψη του συναισθήματος; Η επιλογή είναι προσωπικό θέμα και πολλές φορές δηλώνει τη στάση ζωής και την άποψη για το σεξ του καθενός, στη φάση που βρίσκεται τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Πηγη: tv-greek.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: