Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ

Στο ευαγγέλιο βλέπομε τον Δανιήλ, ο οποίος προσευχόταν συνεχώς.Μέσα στο ευαγγέλιο, δεν αναφέρεται πως ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος ήτανε ογδόντα ετών, να έχει κουραστεί και να θέλει να απομακρυνθεί από την προσευχή. Αντιθέτως, προσευχόταν πολύ και οι προσευχές του ήταν πολύ δυνατές.

Παρόλο που ο Δανιήλ ήταν πολυάσχολος λόγω του ότι ό βασιλιάς Δαρείος τον έκανε επικεφαλή στη διαμόρφωση της κυβερνητικής πολιτικής και την κατάρτιση όλων των διοικητικών διορισθέντων και μορφωμένων, δεν σταματούσε να προσεύχεται.Η προσευχή ήτανε η κυριότερη απασχόλησή του. Αποσυρόταν από όποιαδηποτε άλλη απασχόληση και προσευχόταν τρεις φορές την μέρα.

"Κύριε, δε θέλω να αποτελώ μέρος όλου αυτού που συμβαίνει. Επέτρεψέ μου να είμαι ένα παράδειγμα της δύναμής σου σ΄ αυτή την κακή εποχή. Δεν έχει σημασία αν δεν προσεύχεται κανένας άλλος. Εγώ θα συνεχίσω να προσεύχομαι".

'Οταν, η προσευχή μας γίνεται από τα βάθη της ψυχής μας, γονατόντας με μάτια δακρυσμένα και όταν περνάμε ποιοτικό χρόνο και όχι βιαστικό χρόνο με τον θεό, τότε η προσευχή μας γίνεται μια πράξη αγάπης και αφοσίωσης και όχι απλά χρόνος παρακλήσεων και αιτήσεων μόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: