Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ ΤΙ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ

Τα διάφορα μέσα μαζικής επικοινωνίας, όπως η τηλεόραση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, το ίντερνετ, τα βίντεο και άλλα, διαμορφώνουν τον εσωτερικό κόσμο των παιδιών.

Μετά από διάφορες μελέτες και έρευνες διαπιστώθηκε πως η βία που υπάρχει μέσα από τα μέσα αυτά, προκαλεί στα παιδιά επιθετική συμπεριφορά, φοβίες μα και εφιάλτες και κατάθλιψη. Προκαλεί μεγάλο κίνδυνο στην υγεία των μικρών αυτών αθώων και ευαίσθητων ηλικιών.Επίσης, τα παιδιά μιμούνται τις συμπεριφορές που παρουσιάζονται.

Τα παιδιά κάτω των 9 ετών, δεν μπορούν να ξεχωρίσουν εάν ο κόσμος στον οποίο ζουν μέσα από αυτά τα παιγνίδια βίας ή τα έργα στην τηλεόραση, εάν είναι φανταστικά ή πραγματικά.

Πολλά παιγνίδια, ζητούν από το άτομο που παίζει το συγκεκριμένο παιγνίδι, να σκοτώσει ανθρώπους. Τα παιδιά το ζουν αυτό καθημερινά και πολλές ώρες. Αυτό το είδος δεν πρέπει να λέγεται παιγνίδι. Τα παιδιά ασυναίσθητα μιμούνται και αν δεν σκοτώσουν θα θέλουν χωρίς να το θέλουν να χρησιμοποιούν την βία. Πολλά παιδάκια δεν ακούνε τους γονείς τους, γιατί ήδη έχουν παρασυρθεί από αυτά τα μέσα ή και πάλι γιατί μιμούνται άλλα παιδιά που έχουν παρασυρθεί.

Όλοι εμείς, γενικά η κοινωνία θα πρέπει να προβληματιστούμε και να βοηθήσομε όσο μπορούμε περισσότερο τα παιδιά.Θα πρέπει να προσέξουν οι ειδικοί το λεξιλόγιο που χρησιμοποιείται, τις σκηνές βίας, τις σκηνές της γυμνότητας και του σεξ.

Με κάθε τρόπο και μέσω, όλοι ας χρησιμοποιήσομε τα ποικίλα μέσα μαζικής ενημέρωσης προς την μετάδοση μόνο καλών μηνυμάτων και καλών και αθώων παιγνιδιών. Έπίσης, ας γίνουν ένας χώρος στον οποίο να υπάρχει η ενημέρωση προς τους γονείς, τους δασκάλους μα και των παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: